Kolakakor/Sirapskakor
Hej hej!
Idag har jag och mamma bakat kolakakor. Dom är så supergoda och jätte enkla att göra!:)
Jag kan verkligen rekomendera dem.
Här får ni receptet.
Ingredienser:
200 g / 2 dl flyttande margarin ( tex Milda)
1,75 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
4 dl vetemjöl
SÅ HÄR GÖR NI:
Sätt ugnen på 175 grader!
1. Rör flyttande margarin och strösocker till en jämn smet med elvisp.
2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda till en jämn smet med elvispen.
3. Tillsätt vetemjöl och kör med elvispen tills smeten kladdar ihop sig. Först blir det små smullor men kör till smullorna blir större. Tryck ihop degen till en klump med händerna och knåda gärna lite. Dela degen i fyra lika stora delar. Nu ska man ta den ena delen och lägga up till en lång rad sedan ska man plata ut den lite. Gör sedan detta med resten av delarna.
( tyckte det var lite svårt att förklara detta så ni får en bild)

4. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter men kom ihåg att vara nogranna med att kolla att dom inte blir för mörka. Dem ska ha en gyllene färg.
5. Direkt när dom kommit ut ur ugnen skär dom i sneda bitar.
Låt kakorna svalna helt på galler innan ni lägger ner dom i kakburken.
Mitt resultat blev såhär

Det var allt från mig just nu!
Ta hand om er:)
//Emilie
Idag har jag och mamma bakat kolakakor. Dom är så supergoda och jätte enkla att göra!:)
Jag kan verkligen rekomendera dem.
Här får ni receptet.
Ingredienser:
200 g / 2 dl flyttande margarin ( tex Milda)
1,75 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
4 dl vetemjöl
SÅ HÄR GÖR NI:
Sätt ugnen på 175 grader!
1. Rör flyttande margarin och strösocker till en jämn smet med elvisp.
2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda till en jämn smet med elvispen.
3. Tillsätt vetemjöl och kör med elvispen tills smeten kladdar ihop sig. Först blir det små smullor men kör till smullorna blir större. Tryck ihop degen till en klump med händerna och knåda gärna lite. Dela degen i fyra lika stora delar. Nu ska man ta den ena delen och lägga up till en lång rad sedan ska man plata ut den lite. Gör sedan detta med resten av delarna.
( tyckte det var lite svårt att förklara detta så ni får en bild)

4. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter men kom ihåg att vara nogranna med att kolla att dom inte blir för mörka. Dem ska ha en gyllene färg.
5. Direkt när dom kommit ut ur ugnen skär dom i sneda bitar.
Låt kakorna svalna helt på galler innan ni lägger ner dom i kakburken.
Mitt resultat blev såhär

Det var allt från mig just nu!
Ta hand om er:)
//Emilie
Kommentarer
Trackback