Key Lime Pie

Hej hej!
Jag åt en fantastisk key lime pie i Santa Monica, CA vilket inspirerade mig till att testa att göra en hemma själv. Jah blev mycket nöjd och pajen var väldigt frisk och god. Jag serverade min som fika till några gäster men det går lika bra att servera den som dessert. Jag serverade min med små klickar av grädde och lite limeskal. Jag rekomenderar att göra pajen dagen innan den ska ätas och låta den stå i kylen under natten. 
 
INGREDIENSER: 
 
Kexbotten:
200 g digestivekex 
100 g smör
 
Fyllning:
400 g sötad kondenserad mjölk
4 st äggulor
5 st limefrukter, skal och saft 
 
SÅ HÄR GÖR MAN:
 
Sätt ugnen på 175 grader
 
Krossa digestivekex till små smulor i en mixer 
 
Blanda dem med smält smör 
 
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en pajform
 
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
 
Låt svalna
 
Blanda sötad kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft
 
Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i 30-60 minuter (min stog i ungefär 40 minuter och den smakade mycket av lime)
 
Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen
 
Fyll pajskalet och grädda din Key lime pie i mitten av ugnen i cirka 24 minuter
 
Låt pajen svalna och sedan är den redo att ätas! 
 
Så här såg min paj ut!
 
 

Super god Chokladmousse

Hej hej! 
Här kommer recepet till en super god chokladmousse som jag bakade när jag va i Danmark föra veckan. Jätteenkelt att göra och super gott att äta. Då kan det inte bli bättre! Jag rekomenderar att servera moussen med friska bär. Skörde personigt på hallon men det kräver såklart att de är söta ;-) Den är ganska mäktig men passar perfekt som en desser. Dock rekomenderar jag att göra 6 till 7 stycken glas med denna portionen. Då blir det varken för mycket eller för lite i glasen! 
 
INGREDIENSER:
200 g mörk choklad (från 50% kakao och uppått, personligt gillar jag smaken av choklad så jag körde på 70% kakao)
1 dl kall kaffe 
2 st äggulor 
1/2 halv liter vispgrädde 
 
SÅ HÄR GÖR MAN: 
 
Skär chokladen i mindre bitar och smält den i ett vatenbad eller en mikro.  
Piska ner kaffe och äggulor i chokladen. 
Piska vispgrädden mycket fast och blanda/vänd försiktigt ner den i chokladblandningen. 
Dela upp moussen in portionsglas och ställ dem i kylskåpet i 4-6 timmar. 
 
EXTRA TIPS: 
 
Man kan använda vit choklad istället för mörk choklad för att få en vit chokladmousse. 
 
Såhär såg mina ut!
 
 
 
 Svårare är det inte! 
Hoppas det smakar!
 

Triple Chocolate Chip Cookies

INGREDIENSER:
 
70 g rumsvarmt smör
100 g farinsocker
45 g strösocker 
120 g vetemjöl (2 dl)
40 g kakao (1 dl)
1 tsk bikarbonat 
2 g salt
1 ägg
100 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
50 g vit choklad
 
SÅ HÄR GÖR MAN:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluftfunktion.
Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Rör ner ägget i smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna  och arbeta ihop till en deg. Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Om degen känns kladdig plasta in den och låt den liggga i kylen i cirka 20 minutter. 
Rulla bittar till kullor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Plata till kulorna lite och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna en aning ocg flytta därefter över dem till ett galler för att svalna helt.
 
 

Chocolate Fudge

INGREDIENSER: 
400 g mörk choklad
100 g valnötter
270 g strösocker (3 dl)
ca 400 g karamelliserad mjölk (1 burk)
60 g smör
5 g salt (3/4 tsk)
140 g minimarshmallows (7 dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
 
SÅ HÄR GÖR MAN:
 
Hacka chokladen och valnötternar och lägg i en bunke.
Smörj kanterna på en form 21 gånger 21 cm, med matolja och täck bottnen med bakplåtspapper. 
Blanda socker, karamelliserad mjölk, smör och salt i en kastrull. Värm under konstant omrörning upp blandningen tills den precis börjar puttra och sockret har lösts upp. Sänk till medelvärme, tillsätt marshmallows och rör om tills de har smält. 
Ta av kastrullen från plattan, tillsätt choklad , valnötter och vaniljsocker och rör om tills chokladen har smält. 
Häll blandningen i formen och låt stå i kylen i minst 5 timmar. 
Stjälp upp platan ur formen och skär den i bittar. Låt fudgen stå i 1-2 timmar i rumstemperatur så att den torkar till lite på ytan. Förvaras därefter i rumstemperatur eller kylen. 
 
 
 
 

Cappuccino Cupcakes

Ingredienser:
SMÅMUFFINS:
120 g vetemjöl (2 dl)
40 g kakao (1 dl)
180 g strösocker (2 dl)
1 tsk vaniljsocker 
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 ägg
3/4 dl mjölk
45 g smält smör (eller vegetabilisk olja)
50 g varm espressokaffe (1/2 dl)
 
CAPPUCINOFROSTING:
300 g cream cheese
100 g rumsvarmt smör
240 g florsocker (4 dl)
30 g avsvalnat espressokaffe (2 msk)
 
Kakao att pudra över 
 
Så här gör man:
SMÅMUFFINS:
Sätt ugnen på 170 grader, varmluftfunktion. 
Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa samman ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. 
Tillsätt lite i taget av det varma kaffet och blanda tills det blir en slätt smet .
Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller andvänd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i circa 18 minuter. Känn med en sticka att muffinsarna är genomgräddade. Låt svalna helt och flytta sedan eventuellt över muffinsarna till koppar.
 
CAPPUCCINOFROSTING:
Vispa cream cheese och smör fluffigt i en bunke. Tillsätt florsockret och vispa på maxhastighet tills det blir en krämig och fin frosting. Blanda slutligen ner kaffet noga.
Spritsa generöst med frosting på varje cupcake och avsluta med att pudra över lite kakao.
 
 
 

Blueberry Bars

Ingredienser:
 
SMULDEG:
200 g smör
210 g strösocker 
375 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 tsk malen kanel (provade med kanel men tror det blir bättre utan)
 
BLÅBÄRSFYLLNING:
100 g strösocker
1 msk maizena majsstärkelse 
500 g färska blåbär
1 citron, skalet från hela och saften från halva 
 
evt. vaniljglass till servering 
 
Så här gör man:
SMULDEG:
Sätt ugnen på 180 grader, varmluftfunktion. Smöra kanterna på en bakform, 22 gånger 30 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper.
Skär smöret till smuldegen i tärningar och blanda samman med socker, mjöl, backpulver, ägg och evt. kanel, i en bunke. Nyp med fingertopparna ihop till en smuldeg. 
Fördela hälften av degen i formen och jämna till ytan.
BLÅBÄRSFYLLNING:
Rör ihop socker och maizena till fyllningen i en skål. 
Blanda blåbären med citronskal och- saft i en bunke.
Vänd ner sockerblandningen och blanda noga.
Fördela fyllningen jämnt i formen och smula över resten av degen. 
Grädda mitt i ugnen i circa 40 minuter, tills ytan har fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna, skär i rutor och förvara sedan torrt. Servera eventuellt tillsamans med vaniljglass.
 
 
 
 
 

Raspberry Blondies

 
 
Ingredienser:
330 g vit choklad
160 g smör
220 g vetemjöl (3 3/4 dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
1 tsk salt
3 ägg
90 g strösocker (1 dl)
70 g vita chockaldknappar eller grovhackad vit choklad
30 färska hallon 
 
Så här gör man:
sätt ugnen på 165 grader, varmluftfunktion. Smöra kanterna på en form, 30 gånger 21 cm, och täck bottnen med backplåtspapper. 
Hacka den vita chockladen och smält den och smöret försiktigt i ett vattenbad eller i mikro. 
Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
Vispa äggen fluffigt i en annan bunke. Vispa ner sockret och rör ner den smälta chocklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga.
Fördela smeten jämnt i formen, strö över de vita chockladknapparna samt hallonen och grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt svalna helt och skär sedan i bitar.
 
 
 
 

Världens Bästa Kanelbullar

Hej hej!
Här får ni världens bästa recept på kanelbullar eller kanelsnegle som det heter på danska. Dom er helt fantastiska och absolut värd att prova.
 
Ingredienser:
 
DEGEN:
1 1/2 dl mjölk
50 g smör/margarin
25 g jäst
1/4 tsk salt
1 msk socker
5-6 dl mjöl
 
FYLLET:
50 g smör
1/2 dl socker
1/2 msk kanel
 
SÅ HÄR GÖR MAN:
1. Smält margarinen/smöret i mikrougnen eller i ett vattenbad. Låt det kyla.
 
2. Blanda margarinen/smöret med mjölken. Rör jästen ut i mjölken.
 
3. Blanda i salt, socker och mjöl.
 
4. Blanda ihop smeten med händerna tills det blir en jämn och fin deg.
 
5. Sätt ugnen på 200 grader.
 
6. Nu ska man göra fyllet. Det är bara att röra ihop alla ingredienserna.
 
7. Strö lite mjöl på bordet och rulla ut degen tills den är ca 25x50 cm. Bre på fyllet.
 
8. Rulla ihop degen så det blir en lång rulle. Skär rullen i ganska tunna skivor dom ska vara ungefär 2 cm tjoka.
 
9. Lägg skivorna på en plata med bakpapper och låt dom jäsa i 20 minuter. Baka dom i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 
Servera med glassyr!
 
 
 
Nu får ni njuta av kanelbullarna:)
 
// Emilie
 
 
 

Mormors Glass

Hej hej!
När jag var hos min mormor i Danmark då gjorde vi hemgjord glass! Och det är på riktigt den godaste glassen jag någonsin smakat! ( Den slog till och med Ben & Jerry, men bara lite! )
Jag kan värkligen rekomendera den. Den är även mycket enkel att göra. Jag trode det skulle vara svårt men det var det inte alls. Det tar inte så lång tid heller. Man måste bara se till att göra den dagen innan man ska använda den eftersom den ska stå i frysen ungefär ett dygn:)
 
INGREDIENSER:
4 äggulor
100 g florsocker
1/2 L vispgrädde
evt choklad eller vaniljstänger det beror på vilken glass man vill göra
 
SÅ GÖR MAN:
1. Vispa äggulorna och florsockret vit.
 
2. Vispa vispgrädden lätt. Inte för mycket! Det ska fortfarande vara lätt flyttande.
 
3. Blanda äggulorna med vispgrädden.
 
Nu är grundglassen färdig. Nu kan man tillsätta nästan vad man vill. Jag valde att göra vanilj och chokladglass.
 
Om man ska göra vaniljglass använder man korna från två vaniljstänger. Blanda korna med lite florsocker och blanda sedan ner det i glassen. ( om man inte har florsocker går det bra att göra utan )
 
Om man ska göra chokladglass smelter man 100 g mörk choklad. Det gör jag i mikron men man kan även använda vattenbad. Blanda chokladen med glassen.
 
Häll glassen i formar och stoppa den i frysen. Där ska den stå i ungefär ett dygn innan man äter den.
 
Min Glass
 
Så godt! Jag tycker ni ska testa på det här någon dag när ni känner för att vara unytiga;)
// Emilie
 
 

Min Blåbärspaj

Hej hej:)
Nu har jag kommit hem från Danmark och jag hade tänkt dela med mig av en av de godsaker jag gjorde där, min blåbärspaj! Den är väldig enkel att göra och det är därför jag älskar den. Den är perfekt när man har lite brottom.
Enjoy!!!
 
Ingredienser:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
4 dl blåbär
evt florsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader
1. Blanda mjöl och socker ner i en bunke.
 
2. Tillsätt smör.
 
3. Smullra degen med händerna tills det inte finns några smörklumpar kvar.
 
4. Smör/bre en form med lite flyttande margarin.
 
5. Häll blåbärna i formen och strö lite socker över bären så det inte blir så surt.
 
6. Häll/smullra degen över bären och baka pajen i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter.
 
Om man vill kan man strö lite florsocker över pajen när den blivit kall.
 
Serveras med vaniljglass eller cremefraiche.
 
Mitt resultat:
 
 
 
Det var allt från nu:)
 
//Emilie
 

Hallonsnittar

Hej hej!
Nu hade jag tänkt vissa er hur man bakar hallonsnittar eller som man säger på danska hindbärsnitter.
Det är faktiskt så att jag kommer från Danmark och jag bodde där tills jag fyllde 7! Därför kommer jag även bjudda på lite danska traditionella kakor och hallonsnittar är en av dom. Jag tänkte att det passade att göra det nu eftersom jag sticker till Danmark imorgon:) De är väldigt vanliga i Danmark och man hittar dem hos varje baggare

MÖRDEG:
300 g vetemjöl
200 g smör
100 g socker
1 ägg

RESTEN AV INGREDIENSERNA:
hallonsylt
florsocker
strössel

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Först ska man göra mördegen. Blanda mjöl och socker ner i köksmaskinen tillsätt smöret.

2. Kör ingredienserna i köksmaskinen tills det blir en smuldeg utan några smör klumpar.

3.Tillsätt ägget och kör med köksmaskinen tills det blir en fin och jämn deg.

4. Rulla ihop degen till en boll med händerna. Platta sedan ut den så den blir enklare att kavla ut när man ska använda den. Lägg degen i en plastpåse och stoppa den i kylskåpet minst 30 minuter.


5. Rulla ut mördegen så den formar två rektanglar på ca 10 x 50 cm.

6. Baka rektanglarna i ca 10 minuter.

7. När rektanglarna har svalnat brer man ut ett ganska tjokt lager hallonsylt på den ena och lägger den andra över.

8. Pynta sedan med glasyr och strössel. ( Gör glasyr genom att blanda florsocker och vatten )

9. Skär dom på snedan så dom blir långa ganska smala bittar. Se bild nedan.




Ni får ha en fortsatt trevlig helg!

//Emilie




Jordgubbar Doppade I Choklad

Nu när vi har kommit in i jordgubbsäsongen så har jag ett litet bra tips till vad man kan äta som en god sommarefterrätt. Jordgubbar med choklad! Det är så gott! Och så enkelt! Faktiskt så har min familj en tradition där vi äter jordgubbar med choklad på middsommarafton. Vi äter dem som en slaks förrätt innan vi äter maten. Då driker dom vuxna champagn till men vi barn får ju nöja oss med barnchampagn;)
Det är faktiskt inte svårare än att köpa några jordgubbar. Jag brukar köpa svenska men om inte det finns så köper jag belgiska. Ni behöver också mörkchoklad. Jag kör på marabou men man kan ju ta sin favorit!:)
Sedan smälter ni chokladen i mikron men om ni inte har en mikro så kan ni smälta chokladen i ett vattenbad. Sen doppar ni jordgubbarna i chokladen och lägger dom på en talrik med bakpapper på. Sen ska dom in i kylskåpet och stelna. När chokladen har stelnat så är dom redå att ätas. Lätt som en plätt!


Nu får ni njuta av jordgubbarna!

//Emilie

Kolakakor/Sirapskakor

Hej hej!
Idag har jag och mamma bakat kolakakor. Dom är så supergoda och jätte enkla att göra!:)
Jag kan verkligen rekomendera dem.
Här får ni receptet.

Ingredienser:
200 g / 2 dl flyttande margarin ( tex Milda)
1,75 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
4 dl vetemjöl

SÅ HÄR GÖR NI:
Sätt ugnen på 175 grader!

1. Rör flyttande margarin och strösocker till en jämn smet med elvisp.

2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda till en jämn smet med elvispen.

3. Tillsätt vetemjöl och kör med elvispen tills smeten kladdar ihop sig. Först blir det små smullor men kör till smullorna blir större. Tryck ihop degen till en klump med händerna och knåda gärna lite. Dela degen i fyra lika stora delar. Nu ska man ta den ena delen och lägga up till en lång rad sedan ska man plata ut den lite. Gör sedan detta med resten av delarna.
( tyckte det var lite svårt att förklara detta så ni får en bild)


4. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter men kom ihåg att vara nogranna med att kolla att dom inte blir för mörka. Dem ska ha en gyllene färg.

5. Direkt när dom kommit ut ur ugnen skär dom i sneda bitar.
Låt kakorna svalna helt på galler innan ni lägger ner dom i kakburken.

Mitt resultat blev såhär


Det var allt från mig just nu!
Ta hand om er:)

//Emilie

MorottsCupcakes

Hola amigos!
Igår bakade Nora ( min kompis ) och jag cupcakes. Vi hade spanska avslutning så vi bakade morottscupcakes med den spanska flaggan på. Den spanska flaggan var gjord av cream cheese frosting!
Jag tänkte lägga ut lite bilder och ge er receptet!
Egentligen är det inte svårare en att göra en vanlig smet till morottskaka och sedan hälla upp den i cupcakesformer eller muffinformer!

1 Smet morottskaka: (ca 17 st)
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 nypa salt
1 1/2 dl flyttande margarin ( tex Milda )
4 1/2 dl rårivna morötter

SÅ GÖR NI:
1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.

4. Tillsätt flyttande margarin och rårivna morötter.

5. Häll upp smeten i cupcakes/muffins-formerna. Fyll ungefär 2/3.

6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga.

7. Låt dem svalna.


Cream Cheese Frosting:
Ingredienser:
60 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost

SÅ GÖR NI:
1. Vispa alla ingredienser krämigt.

2. Vill ni göra så att frostingen liknar den spanska flagga så delar ni upp frostingen så att 1/3 blir gul och 2/3 blir röd. ( det är bara att använda karamelfärg ) Gör sedan ett rött sträck ett gult sträck och sedan ett rött igen!
Om ni bara vill ha vanlig frosting är det bara att bre den ut över cupcakesna.

Bilder:)




Det här är mitt absoluta favorit recept. Det är helt fantastiskt!
Dom är så goda ni bara måste tästa dem!:)

//Emilie


Mer info!

Hej här kommer lite mer info om bloggen.
Mitt namn är som sakt Emilie. Jag är en tjej på 14 år som bara älskar att baka.
Min inspiration i bakningen har mest varit min fantastiska mamma!
Ända sen jag var liten har jag fått baka med min mamma och varit med henne i köket.
Hon är mycket skicklig och har lärt mig mycket men hon är också alltid där när jag bakar och lägger en hjälpande hand här och där var det nu behövs. Jag är mucket tacksam för att jag har henne:)
Men iaf på den här bloggen kommer jag skriva om allt det jag bakar och lägga ut bra recept som ni kan testa hemma!

( det kommer design senare )

Injoy

// Emilie


RSS 2.0