Min Blåbärspaj

Hej hej:)
Nu har jag kommit hem från Danmark och jag hade tänkt dela med mig av en av de godsaker jag gjorde där, min blåbärspaj! Den är väldig enkel att göra och det är därför jag älskar den. Den är perfekt när man har lite brottom.
Enjoy!!!
 
Ingredienser:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
4 dl blåbär
evt florsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader
1. Blanda mjöl och socker ner i en bunke.
 
2. Tillsätt smör.
 
3. Smullra degen med händerna tills det inte finns några smörklumpar kvar.
 
4. Smör/bre en form med lite flyttande margarin.
 
5. Häll blåbärna i formen och strö lite socker över bären så det inte blir så surt.
 
6. Häll/smullra degen över bären och baka pajen i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter.
 
Om man vill kan man strö lite florsocker över pajen när den blivit kall.
 
Serveras med vaniljglass eller cremefraiche.
 
Mitt resultat:
 
 
 
Det var allt från nu:)
 
//Emilie
 

Hallonsnittar

Hej hej!
Nu hade jag tänkt vissa er hur man bakar hallonsnittar eller som man säger på danska hindbärsnitter.
Det är faktiskt så att jag kommer från Danmark och jag bodde där tills jag fyllde 7! Därför kommer jag även bjudda på lite danska traditionella kakor och hallonsnittar är en av dom. Jag tänkte att det passade att göra det nu eftersom jag sticker till Danmark imorgon:) De är väldigt vanliga i Danmark och man hittar dem hos varje baggare

MÖRDEG:
300 g vetemjöl
200 g smör
100 g socker
1 ägg

RESTEN AV INGREDIENSERNA:
hallonsylt
florsocker
strössel

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Först ska man göra mördegen. Blanda mjöl och socker ner i köksmaskinen tillsätt smöret.

2. Kör ingredienserna i köksmaskinen tills det blir en smuldeg utan några smör klumpar.

3.Tillsätt ägget och kör med köksmaskinen tills det blir en fin och jämn deg.

4. Rulla ihop degen till en boll med händerna. Platta sedan ut den så den blir enklare att kavla ut när man ska använda den. Lägg degen i en plastpåse och stoppa den i kylskåpet minst 30 minuter.


5. Rulla ut mördegen så den formar två rektanglar på ca 10 x 50 cm.

6. Baka rektanglarna i ca 10 minuter.

7. När rektanglarna har svalnat brer man ut ett ganska tjokt lager hallonsylt på den ena och lägger den andra över.

8. Pynta sedan med glasyr och strössel. ( Gör glasyr genom att blanda florsocker och vatten )

9. Skär dom på snedan så dom blir långa ganska smala bittar. Se bild nedan.




Ni får ha en fortsatt trevlig helg!

//Emilie




Jordgubbar Doppade I Choklad

Nu när vi har kommit in i jordgubbsäsongen så har jag ett litet bra tips till vad man kan äta som en god sommarefterrätt. Jordgubbar med choklad! Det är så gott! Och så enkelt! Faktiskt så har min familj en tradition där vi äter jordgubbar med choklad på middsommarafton. Vi äter dem som en slaks förrätt innan vi äter maten. Då driker dom vuxna champagn till men vi barn får ju nöja oss med barnchampagn;)
Det är faktiskt inte svårare än att köpa några jordgubbar. Jag brukar köpa svenska men om inte det finns så köper jag belgiska. Ni behöver också mörkchoklad. Jag kör på marabou men man kan ju ta sin favorit!:)
Sedan smälter ni chokladen i mikron men om ni inte har en mikro så kan ni smälta chokladen i ett vattenbad. Sen doppar ni jordgubbarna i chokladen och lägger dom på en talrik med bakpapper på. Sen ska dom in i kylskåpet och stelna. När chokladen har stelnat så är dom redå att ätas. Lätt som en plätt!


Nu får ni njuta av jordgubbarna!

//Emilie

Kolakakor/Sirapskakor

Hej hej!
Idag har jag och mamma bakat kolakakor. Dom är så supergoda och jätte enkla att göra!:)
Jag kan verkligen rekomendera dem.
Här får ni receptet.

Ingredienser:
200 g / 2 dl flyttande margarin ( tex Milda)
1,75 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
4 dl vetemjöl

SÅ HÄR GÖR NI:
Sätt ugnen på 175 grader!

1. Rör flyttande margarin och strösocker till en jämn smet med elvisp.

2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda till en jämn smet med elvispen.

3. Tillsätt vetemjöl och kör med elvispen tills smeten kladdar ihop sig. Först blir det små smullor men kör till smullorna blir större. Tryck ihop degen till en klump med händerna och knåda gärna lite. Dela degen i fyra lika stora delar. Nu ska man ta den ena delen och lägga up till en lång rad sedan ska man plata ut den lite. Gör sedan detta med resten av delarna.
( tyckte det var lite svårt att förklara detta så ni får en bild)


4. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter men kom ihåg att vara nogranna med att kolla att dom inte blir för mörka. Dem ska ha en gyllene färg.

5. Direkt när dom kommit ut ur ugnen skär dom i sneda bitar.
Låt kakorna svalna helt på galler innan ni lägger ner dom i kakburken.

Mitt resultat blev såhär


Det var allt från mig just nu!
Ta hand om er:)

//Emilie

MorottsCupcakes

Hola amigos!
Igår bakade Nora ( min kompis ) och jag cupcakes. Vi hade spanska avslutning så vi bakade morottscupcakes med den spanska flaggan på. Den spanska flaggan var gjord av cream cheese frosting!
Jag tänkte lägga ut lite bilder och ge er receptet!
Egentligen är det inte svårare en att göra en vanlig smet till morottskaka och sedan hälla upp den i cupcakesformer eller muffinformer!

1 Smet morottskaka: (ca 17 st)
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 nypa salt
1 1/2 dl flyttande margarin ( tex Milda )
4 1/2 dl rårivna morötter

SÅ GÖR NI:
1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.

4. Tillsätt flyttande margarin och rårivna morötter.

5. Häll upp smeten i cupcakes/muffins-formerna. Fyll ungefär 2/3.

6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga.

7. Låt dem svalna.


Cream Cheese Frosting:
Ingredienser:
60 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost

SÅ GÖR NI:
1. Vispa alla ingredienser krämigt.

2. Vill ni göra så att frostingen liknar den spanska flagga så delar ni upp frostingen så att 1/3 blir gul och 2/3 blir röd. ( det är bara att använda karamelfärg ) Gör sedan ett rött sträck ett gult sträck och sedan ett rött igen!
Om ni bara vill ha vanlig frosting är det bara att bre den ut över cupcakesna.

Bilder:)




Det här är mitt absoluta favorit recept. Det är helt fantastiskt!
Dom är så goda ni bara måste tästa dem!:)

//Emilie


RSS 2.0