Key Lime Pie
Hej hej!
Jag åt en fantastisk key lime pie i Santa Monica, CA vilket inspirerade mig till att testa att göra en hemma själv. Jah blev mycket nöjd och pajen var väldigt frisk och god. Jag serverade min som fika till några gäster men det går lika bra att servera den som dessert. Jag serverade min med små klickar av grädde och lite limeskal. Jag rekomenderar att göra pajen dagen innan den ska ätas och låta den stå i kylen under natten.
INGREDIENSER:
Kexbotten:
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
400 g sötad kondenserad mjölk
4 st äggulor
5 st limefrukter, skal och saft
SÅ HÄR GÖR MAN:
Sätt ugnen på 175 grader
Krossa digestivekex till små smulor i en mixer
Blanda dem med smält smör
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en pajform
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
Låt svalna
Blanda sötad kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft
Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i 30-60 minuter (min stog i ungefär 40 minuter och den smakade mycket av lime)
Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen
Fyll pajskalet och grädda din Key lime pie i mitten av ugnen i cirka 24 minuter
Låt pajen svalna och sedan är den redo att ätas!
Så här såg min paj ut!

Super god Chokladmousse
Hej hej!
Här kommer recepet till en super god chokladmousse som jag bakade när jag va i Danmark föra veckan. Jätteenkelt att göra och super gott att äta. Då kan det inte bli bättre! Jag rekomenderar att servera moussen med friska bär. Skörde personigt på hallon men det kräver såklart att de är söta ;-) Den är ganska mäktig men passar perfekt som en desser. Dock rekomenderar jag att göra 6 till 7 stycken glas med denna portionen. Då blir det varken för mycket eller för lite i glasen!
INGREDIENSER:
200 g mörk choklad (från 50% kakao och uppått, personligt gillar jag smaken av choklad så jag körde på 70% kakao)
1 dl kall kaffe
2 st äggulor
1/2 halv liter vispgrädde
SÅ HÄR GÖR MAN:
Skär chokladen i mindre bitar och smält den i ett vatenbad eller en mikro.
Piska ner kaffe och äggulor i chokladen.
Piska vispgrädden mycket fast och blanda/vänd försiktigt ner den i chokladblandningen.
Dela upp moussen in portionsglas och ställ dem i kylskåpet i 4-6 timmar.
EXTRA TIPS:
Man kan använda vit choklad istället för mörk choklad för att få en vit chokladmousse.
Såhär såg mina ut!


Svårare är det inte!
Hoppas det smakar!