Cappuccino Cupcakes
Ingredienser:
SMÅMUFFINS:
120 g vetemjöl (2 dl)
40 g kakao (1 dl)
180 g strösocker (2 dl)
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 ägg
3/4 dl mjölk
45 g smält smör (eller vegetabilisk olja)
50 g varm espressokaffe (1/2 dl)
CAPPUCINOFROSTING:
300 g cream cheese
300 g cream cheese
100 g rumsvarmt smör
240 g florsocker (4 dl)
30 g avsvalnat espressokaffe (2 msk)
Kakao att pudra över
Så här gör man:
SMÅMUFFINS:
Sätt ugnen på 170 grader, varmluftfunktion.
Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa samman ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
Tillsätt lite i taget av det varma kaffet och blanda tills det blir en slätt smet .
Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller andvänd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i circa 18 minuter. Känn med en sticka att muffinsarna är genomgräddade. Låt svalna helt och flytta sedan eventuellt över muffinsarna till koppar.
CAPPUCCINOFROSTING:
Vispa cream cheese och smör fluffigt i en bunke. Tillsätt florsockret och vispa på maxhastighet tills det blir en krämig och fin frosting. Blanda slutligen ner kaffet noga.
Spritsa generöst med frosting på varje cupcake och avsluta med att pudra över lite kakao.


Blueberry Bars
Ingredienser:
SMULDEG:
200 g smör
200 g smör
210 g strösocker
375 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 tsk malen kanel (provade med kanel men tror det blir bättre utan)
BLÅBÄRSFYLLNING:
100 g strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
500 g färska blåbär
1 citron, skalet från hela och saften från halva
evt. vaniljglass till servering
Så här gör man:
SMULDEG:
Sätt ugnen på 180 grader, varmluftfunktion. Smöra kanterna på en bakform, 22 gånger 30 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper.
Skär smöret till smuldegen i tärningar och blanda samman med socker, mjöl, backpulver, ägg och evt. kanel, i en bunke. Nyp med fingertopparna ihop till en smuldeg.
Fördela hälften av degen i formen och jämna till ytan.
BLÅBÄRSFYLLNING:
Rör ihop socker och maizena till fyllningen i en skål.
Blanda blåbären med citronskal och- saft i en bunke.
Vänd ner sockerblandningen och blanda noga.
Fördela fyllningen jämnt i formen och smula över resten av degen.
Grädda mitt i ugnen i circa 40 minuter, tills ytan har fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna, skär i rutor och förvara sedan torrt. Servera eventuellt tillsamans med vaniljglass.



Raspberry Blondies
Ingredienser:
330 g vit choklad
160 g smör
220 g vetemjöl (3 3/4 dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
1 tsk salt
3 ägg
90 g strösocker (1 dl)
70 g vita chockaldknappar eller grovhackad vit choklad
30 färska hallon
Så här gör man:
sätt ugnen på 165 grader, varmluftfunktion. Smöra kanterna på en form, 30 gånger 21 cm, och täck bottnen med backplåtspapper.
Hacka den vita chockladen och smält den och smöret försiktigt i ett vattenbad eller i mikro.
Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
Vispa äggen fluffigt i en annan bunke. Vispa ner sockret och rör ner den smälta chocklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga.
Fördela smeten jämnt i formen, strö över de vita chockladknapparna samt hallonen och grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt svalna helt och skär sedan i bitar.

