Triple Chocolate Chip Cookies

INGREDIENSER:
 
70 g rumsvarmt smör
100 g farinsocker
45 g strösocker 
120 g vetemjöl (2 dl)
40 g kakao (1 dl)
1 tsk bikarbonat 
2 g salt
1 ägg
100 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
50 g vit choklad
 
SÅ HÄR GÖR MAN:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluftfunktion.
Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Rör ner ägget i smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna  och arbeta ihop till en deg. Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Om degen känns kladdig plasta in den och låt den liggga i kylen i cirka 20 minutter. 
Rulla bittar till kullor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Plata till kulorna lite och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna en aning ocg flytta därefter över dem till ett galler för att svalna helt.
 
 

Chocolate Fudge

INGREDIENSER: 
400 g mörk choklad
100 g valnötter
270 g strösocker (3 dl)
ca 400 g karamelliserad mjölk (1 burk)
60 g smör
5 g salt (3/4 tsk)
140 g minimarshmallows (7 dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
 
SÅ HÄR GÖR MAN:
 
Hacka chokladen och valnötternar och lägg i en bunke.
Smörj kanterna på en form 21 gånger 21 cm, med matolja och täck bottnen med bakplåtspapper. 
Blanda socker, karamelliserad mjölk, smör och salt i en kastrull. Värm under konstant omrörning upp blandningen tills den precis börjar puttra och sockret har lösts upp. Sänk till medelvärme, tillsätt marshmallows och rör om tills de har smält. 
Ta av kastrullen från plattan, tillsätt choklad , valnötter och vaniljsocker och rör om tills chokladen har smält. 
Häll blandningen i formen och låt stå i kylen i minst 5 timmar. 
Stjälp upp platan ur formen och skär den i bittar. Låt fudgen stå i 1-2 timmar i rumstemperatur så att den torkar till lite på ytan. Förvaras därefter i rumstemperatur eller kylen. 
 
 
 
 

RSS 2.0