Key Lime Pie
Hej hej!
Jag åt en fantastisk key lime pie i Santa Monica, CA vilket inspirerade mig till att testa att göra en hemma själv. Jah blev mycket nöjd och pajen var väldigt frisk och god. Jag serverade min som fika till några gäster men det går lika bra att servera den som dessert. Jag serverade min med små klickar av grädde och lite limeskal. Jag rekomenderar att göra pajen dagen innan den ska ätas och låta den stå i kylen under natten.
INGREDIENSER:
Kexbotten:
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
400 g sötad kondenserad mjölk
4 st äggulor
5 st limefrukter, skal och saft
SÅ HÄR GÖR MAN:
Sätt ugnen på 175 grader
Krossa digestivekex till små smulor i en mixer
Blanda dem med smält smör
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en pajform
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
Låt svalna
Blanda sötad kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft
Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i 30-60 minuter (min stog i ungefär 40 minuter och den smakade mycket av lime)
Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen
Fyll pajskalet och grädda din Key lime pie i mitten av ugnen i cirka 24 minuter
Låt pajen svalna och sedan är den redo att ätas!
Så här såg min paj ut!

Kommentarer
Trackback