Raspberry Blondies
Ingredienser:
330 g vit choklad
160 g smör
220 g vetemjöl (3 3/4 dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
1 tsk salt
3 ägg
90 g strösocker (1 dl)
70 g vita chockaldknappar eller grovhackad vit choklad
30 färska hallon
Så här gör man:
sätt ugnen på 165 grader, varmluftfunktion. Smöra kanterna på en form, 30 gånger 21 cm, och täck bottnen med backplåtspapper.
Hacka den vita chockladen och smält den och smöret försiktigt i ett vattenbad eller i mikro.
Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
Vispa äggen fluffigt i en annan bunke. Vispa ner sockret och rör ner den smälta chocklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga.
Fördela smeten jämnt i formen, strö över de vita chockladknapparna samt hallonen och grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt svalna helt och skär sedan i bitar.


Kommentarer
Trackback