Cappuccino Cupcakes
Ingredienser:
SMÅMUFFINS:
120 g vetemjöl (2 dl)
40 g kakao (1 dl)
180 g strösocker (2 dl)
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 ägg
3/4 dl mjölk
45 g smält smör (eller vegetabilisk olja)
50 g varm espressokaffe (1/2 dl)
CAPPUCINOFROSTING:
300 g cream cheese
300 g cream cheese
100 g rumsvarmt smör
240 g florsocker (4 dl)
30 g avsvalnat espressokaffe (2 msk)
Kakao att pudra över
Så här gör man:
SMÅMUFFINS:
Sätt ugnen på 170 grader, varmluftfunktion.
Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa samman ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
Tillsätt lite i taget av det varma kaffet och blanda tills det blir en slätt smet .
Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller andvänd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i circa 18 minuter. Känn med en sticka att muffinsarna är genomgräddade. Låt svalna helt och flytta sedan eventuellt över muffinsarna till koppar.
CAPPUCCINOFROSTING:
Vispa cream cheese och smör fluffigt i en bunke. Tillsätt florsockret och vispa på maxhastighet tills det blir en krämig och fin frosting. Blanda slutligen ner kaffet noga.
Spritsa generöst med frosting på varje cupcake och avsluta med att pudra över lite kakao.


Kommentarer
Trackback