Blueberry Bars
Ingredienser:
SMULDEG:
200 g smör
200 g smör
210 g strösocker
375 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 tsk malen kanel (provade med kanel men tror det blir bättre utan)
BLÅBÄRSFYLLNING:
100 g strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
500 g färska blåbär
1 citron, skalet från hela och saften från halva
evt. vaniljglass till servering
Så här gör man:
SMULDEG:
Sätt ugnen på 180 grader, varmluftfunktion. Smöra kanterna på en bakform, 22 gånger 30 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper.
Skär smöret till smuldegen i tärningar och blanda samman med socker, mjöl, backpulver, ägg och evt. kanel, i en bunke. Nyp med fingertopparna ihop till en smuldeg.
Fördela hälften av degen i formen och jämna till ytan.
BLÅBÄRSFYLLNING:
Rör ihop socker och maizena till fyllningen i en skål.
Blanda blåbären med citronskal och- saft i en bunke.
Vänd ner sockerblandningen och blanda noga.
Fördela fyllningen jämnt i formen och smula över resten av degen.
Grädda mitt i ugnen i circa 40 minuter, tills ytan har fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna, skär i rutor och förvara sedan torrt. Servera eventuellt tillsamans med vaniljglass.



Kommentarer
Trackback