Triple Chocolate Chip Cookies
INGREDIENSER:
70 g rumsvarmt smör
100 g farinsocker
45 g strösocker
120 g vetemjöl (2 dl)
40 g kakao (1 dl)
1 tsk bikarbonat
2 g salt
1 ägg
100 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
50 g vit choklad
SÅ HÄR GÖR MAN:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluftfunktion.
Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Rör ner ägget i smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Om degen känns kladdig plasta in den och låt den liggga i kylen i cirka 20 minutter.
Rulla bittar till kullor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Plata till kulorna lite och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna en aning ocg flytta därefter över dem till ett galler för att svalna helt.

Kommentarer
Trackback