Chocolate Fudge
INGREDIENSER:
400 g mörk choklad
100 g valnötter
270 g strösocker (3 dl)
ca 400 g karamelliserad mjölk (1 burk)
60 g smör
5 g salt (3/4 tsk)
140 g minimarshmallows (7 dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
SÅ HÄR GÖR MAN:
Hacka chokladen och valnötternar och lägg i en bunke.
Smörj kanterna på en form 21 gånger 21 cm, med matolja och täck bottnen med bakplåtspapper.
Blanda socker, karamelliserad mjölk, smör och salt i en kastrull. Värm under konstant omrörning upp blandningen tills den precis börjar puttra och sockret har lösts upp. Sänk till medelvärme, tillsätt marshmallows och rör om tills de har smält.
Ta av kastrullen från plattan, tillsätt choklad , valnötter och vaniljsocker och rör om tills chokladen har smält.
Häll blandningen i formen och låt stå i kylen i minst 5 timmar.
Stjälp upp platan ur formen och skär den i bittar. Låt fudgen stå i 1-2 timmar i rumstemperatur så att den torkar till lite på ytan. Förvaras därefter i rumstemperatur eller kylen.

Kommentarer
Trackback