Hallonsnittar
Hej hej!
Nu hade jag tänkt vissa er hur man bakar hallonsnittar eller som man säger på danska hindbärsnitter.
Det är faktiskt så att jag kommer från Danmark och jag bodde där tills jag fyllde 7! Därför kommer jag även bjudda på lite danska traditionella kakor och hallonsnittar är en av dom. Jag tänkte att det passade att göra det nu eftersom jag sticker till Danmark imorgon:) De är väldigt vanliga i Danmark och man hittar dem hos varje baggare
MÖRDEG:
300 g vetemjöl
200 g smör
100 g socker
1 ägg
RESTEN AV INGREDIENSERNA:
hallonsylt
florsocker
strössel
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Först ska man göra mördegen. Blanda mjöl och socker ner i köksmaskinen tillsätt smöret.
2. Kör ingredienserna i köksmaskinen tills det blir en smuldeg utan några smör klumpar.
3.Tillsätt ägget och kör med köksmaskinen tills det blir en fin och jämn deg.
4. Rulla ihop degen till en boll med händerna. Platta sedan ut den så den blir enklare att kavla ut när man ska använda den. Lägg degen i en plastpåse och stoppa den i kylskåpet minst 30 minuter.
5. Rulla ut mördegen så den formar två rektanglar på ca 10 x 50 cm.
6. Baka rektanglarna i ca 10 minuter.
7. När rektanglarna har svalnat brer man ut ett ganska tjokt lager hallonsylt på den ena och lägger den andra över.
8. Pynta sedan med glasyr och strössel. ( Gör glasyr genom att blanda florsocker och vatten )
9. Skär dom på snedan så dom blir långa ganska smala bittar. Se bild nedan.

Ni får ha en fortsatt trevlig helg!
//Emilie
Nu hade jag tänkt vissa er hur man bakar hallonsnittar eller som man säger på danska hindbärsnitter.
Det är faktiskt så att jag kommer från Danmark och jag bodde där tills jag fyllde 7! Därför kommer jag även bjudda på lite danska traditionella kakor och hallonsnittar är en av dom. Jag tänkte att det passade att göra det nu eftersom jag sticker till Danmark imorgon:) De är väldigt vanliga i Danmark och man hittar dem hos varje baggare
MÖRDEG:
300 g vetemjöl
200 g smör
100 g socker
1 ägg
RESTEN AV INGREDIENSERNA:
hallonsylt
florsocker
strössel
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Först ska man göra mördegen. Blanda mjöl och socker ner i köksmaskinen tillsätt smöret.
2. Kör ingredienserna i köksmaskinen tills det blir en smuldeg utan några smör klumpar.
3.Tillsätt ägget och kör med köksmaskinen tills det blir en fin och jämn deg.
4. Rulla ihop degen till en boll med händerna. Platta sedan ut den så den blir enklare att kavla ut när man ska använda den. Lägg degen i en plastpåse och stoppa den i kylskåpet minst 30 minuter.
5. Rulla ut mördegen så den formar två rektanglar på ca 10 x 50 cm.
6. Baka rektanglarna i ca 10 minuter.
7. När rektanglarna har svalnat brer man ut ett ganska tjokt lager hallonsylt på den ena och lägger den andra över.
8. Pynta sedan med glasyr och strössel. ( Gör glasyr genom att blanda florsocker och vatten )
9. Skär dom på snedan så dom blir långa ganska smala bittar. Se bild nedan.

Ni får ha en fortsatt trevlig helg!
//Emilie
Kommentarer
Trackback